Schneider Youngplants: ‘Soepele samenwerking met oprechte mensen’

Schneider Youngplants is een gerenommeerde opkweker van jonge planten zoals de populaire Petunia en Bacopa. Green Products helpt het Noord-Brabantse bedrijf bij een zo optimaal mogelijk opkweekproces. “De mensen bij Green Products zijn oprecht en snel”, vertelt kwaliteitsmanager Peter den Toom. “Als er iets is, kom je gelijk met ze in contact. Je hebt daarbij echt met personen te maken, niet met een afstandelijk bedrijf.”

 

Tot een paar jaar geleden bewortelde Schneider zijn stekken in trays met losse grond. In 2020 maakte het bedrijf echter de overstap naar GreenPlugs. “Met paperpots kun je de stekken namelijk veel beter uit de tray halen”, legt Den Toom uit. “Wijzelf kunnen zo makkelijker sorteren, onze klanten kunnen ze makkelijker uitnemen om ze vervolgens in een hanging basket of pot te zetten. Als een stek in losse grond niet goed doorworteld is, kun je nooit het complete wortelgestel eruit halen. Dan sta je meteen op achterstand.”

 

Betrouwbaar en uniform

Schneider Youngplants merkt dat zijn stekken in de 22 mm GreenPlugs snel en goed doorwortelen. “Dat zorgt ervoor dat we ze eerder onder het doek vandaan kunnen halen”, verduidelijkt de procesmanager. “Dat verkleint de kans op smet en vergroot de kans leverbetrouwbaarheid. Elk tray en elk plantje doet er nu toe. We weten zo waar we aan toe zijn en kunnen rekenen op een betrouwbare en uniforme levering.”

 

Persoonlijke aanpak

In dat hele proces ondervindt Schneider een ‘soepele samenwerking’. Den Toom: “Het is ‘u vraagt, wij draaien’ bij Green Products. Ik geef een planning af, zij zorgen dat deze uitkomt. En als er eens iets niet goed gaat, kun je altijd op ze terugvallen. Dan denken ze na over oplossingen of alternatieven. Sowieso komen ze regelmatig langs om even te polsen hoe het gaat. Een heel persoonlijke aanpak.”

 

Vaste planten

En er zit volgens Den Toom nog veel meer in de pijplijn qua samenwerking met Green Products. “In eenjarige planten hebben we ons als bedrijf echt bewezen. We willen ons nu ook gaan manifesteren op het gebied van vaste planten. Samen met Green Products willen we ons daar steeds verder in ontwikkelen, door het gebruik van het beste substraatmengsel en trays. (lachend) Daar zijn we bij Schneider echt nerds in. We denken dat we, samen met hen, echt een verschil kunnen maken met onze vaste planten.”

 

Waarom GreenPlugs?

– Soepele samenwerking met oprechte mensen
– Snelle en goede doorworteling van stekken
– Betrouwbare en uniforme levering
– Persoonlijk en snel contact