GreenPlugs zijn leverbaar in alle diameters van 13 tot en met 29 mm en lengtes van 22 tot 120 mm. Met en zonder stekgat. We produceren onze paperpots met bewezen technieken die een 100% homogene verdeling van grondstoffen mogelijk maken. Zowel in een afzonderlijke plug als tussen de verschillende paperpots en trays. Het resulteert in gewassen die over de gehele linie gelijk en krachtig groeien.

GreenPlugs

Hoogwaardige mengels op maat

GreenPlugs zijn gevuld met de best mogelijke samenstelling van organische en natuurlijke componenten. Volledig afgestemd op het gekozen type plant, jouw wensen en werkmethodiek.


Ruim 50 mengels

In de loop der jaren ontwikkelden we ruim 50 high class-mengels (bestaande uit verschillende soorten veen, kokos, perliet, vermiculiet en/of klei) die als basis dienen. Het uiteindelijke RHP-gecertificeerde substraat is echter altijd maatwerk, in nauwe samenspraak met jou als afnemer. En het uiteindelijke doel: een gezonde, perfect en in korte tijd groeiende jonge plant.


Factor 1 : 1,4

Doordat we onze GreenPlugs produceren met machines uit de tabaksindustrie kunnen we meer grond inbrengen dan het watervolume, met een factor 1 : 1,4. Water blijft zo beter op zijn plek en de capillairen blijven gegarandeerd open.

Download productoverzicht

GreenPlugs

Het optimale plugomhulsel

GreenPlugs bestaan uit een eigen ontwikkeld, non-woven en verteerbaar plugomhulsel, dat niet-gewenste schimmels weert. Het hoge poriënvolume maakt het papier extreem doorlatend. Daardoor kunnen wortels op ieder gewenst punt door het papier groeien. Ook ontstaat een optimale drainage en een perfect evenwicht tussen water & lucht.

GreenPlugs

Hoog vochtgehalte en 100% stofvrij veen

GreenPlugs onderscheiden zich door hun hoge vochtgehalte. We houden onze paperpots bewust vochtig (70%), wat belangrijk is voor de opname van water. Door de capillaire werking heeft grond dan sneller de neiging om naar het optimale vochtniveau te trekken. Daar komt bij dat als veen eenmaal te droog is, het irreversibel wordt.


Fracties zodenturf

Ook de wijze waarop ons veen geoogst wordt, is van groot belang voor het uiteindelijke kweekresultaat. Het veen wordt in zoden gestoken en in brokstukken aan ons geleverd. Op deze manier voorkomen we stofdeeltjes, die capillairen in een plug doen verstoppen en de capillaire werking verstoren. Zo behouden we vanaf dag 1 zorgvuldig de grondstructuur.

 

Open structuur
Dit betreft een heel open structuur, waardoor een jonge plant zowel voldoende lucht heeft als water op kan nemen. Wortels krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen.

Waarom GreenPlugs? 10 goede redenen!