Dümmen Orange: ‘Nauwe samenwerking met onze kweker’

Dümmen Orange behoeft eigenlijk geen introductie. Deze toonaangevende vermeerderaar van planten en bloemen is al meer dan 100 jaar actief in de sierteeltsector. Op jaarbasis levert Green Products circa 80 miljoen GreenPlugs aan de vestiging in Rheinberg (D). “Green Products is heel betrouwbaar in de levering, de kwaliteit is altijd in orde en ze denken continu mee met onze kweker”, aldus operations manager Heleen Sonneveld.

 

Dümmen Orange zet de GreenPlugs grotendeels in voor het opkweken van eenjarige tuinplanten, maar ook potplanten. De moederplanten staan op farms in Afrika en Zuid-Spanje, waarvan de stekjes op Dümmen-locaties in Duitsland en Nederland worden beworteld. Daarvoor gebruikt het bedrijf verschillende soorten GreenPlugs met diameters tussen de 19 en 29 mm. “Het kweekproces van onze snelste gewassen duurt 3 weken en de langzaamste ongeveer 7 weken”, legt Sonneveld uit.

 

Nauwe samenwerking

Dümmen Orange levert de planten vervolgens aan zo’n 1.500 kwekers in heel Europa, maar ook Afrika en het Midden-Oosten. “Het teeltsucces hangt natuurlijk sterk af van hoe stabiel de pluggen zijn”, vertelt Sonneveld. “We kiezen voor Green Products omdat ze in aantallen en kwaliteit altijd leveren wat ze beloven. Daarbij werken de adviseur van Green Products en onze kweker ook nauw samen.”

 

Regelmatig brengt Green Products een bezoek aan Dümmen Orange. “De technisch expert bekijkt dan hoe het opkweekproces verloopt”, legt Sonneveld uit. “Hij overlegt met onze kweker om te kijken of alles naar wens is. Stel dat de beworteling niet optimaal verloopt, denken ze samen na over een oplossing. Hoe kunnen we de plug bijvoorbeeld luchtiger maken? Moet we de samenstelling aanpassen? Of een ander soort tray kiezen? Ze doen ook proeven om dit te testen.”

 

Vinger aan de pols

Green Products houdt volgens de operations manager ‘continu de vinger aan de pols’. Sonneveld: “Het komt nooit voor dat we denken: ‘goh, we hebben al een tijdje niets van ze gehoord’. Ze zijn heel betrouwbaar in de levering en communiceren daar ook goed over. De GreenPlugs worden altijd op tijd geleverd en over de kwaliteit zijn we heel tevreden. En als er eens een probleem is, komen ze altijd met een oplossing. De samenwerking is gewoon heel prettig. Dat zie je ook in de hoeveelheid plugs die we afnemen. Dat zijn er in de loop der jaren alleen maar meer geworden.”

 

Waarom GreenPlugs?

– Heel betrouwbaar in levering en plugkwaliteit’
– ‘Nauwe samenwerking met onze eigen kweker’
– ‘Houdt continu de vinger aan de pols’
– ‘Gaat er eens iets mis, dan volgt altijd een oplossing’