173

Productiemanager Peet Koornneef, Beekenkamp Plants, Maasdijk:

“Dankzij de paperpots verloopt ons proces efficiënter”

Beekenkamp Plants  gebruikt meerdere soorten paperpots in de opkweek van potplanten. Green Products levert de kleine 2 cm plug voor de potgerbera’s uit zaad. “Op verzoek van een klant zijn we daar in 2005 mee begonnen”, zegt productiemanager siergewassen Peet Koornneef. “Het grondmengsel is sindsdien aangepast, aan de plugjes zelf is weinig veranderd. Ze zijn nu de standaard voor alle zaaigerbera’s. We werken er al meer dan zes jaar mee, tot volle tevredenheid.”
Beter stuurbaar   
Na de ingangscontrole van de trays met paperpots start het opkweekproces van de potgerbera’s: machinaal zaaien in de plug, opkweken in de kas, sorteren en afleveren.
“Dankzij de paperpots verloopt ons proces efficiënter”, aldus de productiemanager. “De plug is van constante kwaliteit en vormt een stabielere basis dan een perskluitje. Hierdoor zijn de beworteling en opkweek beter te sturen. Sorteren is eveneens eenvoudiger. Per saldo zien we een beter eindresultaat en komt er minder werk aan te pas.”
Snel en flexibel
Spoedorders zijn voor de plantenkweker geen uitzondering. Koornneef: “Dat vergt ook de nodige snelheid en flexibiliteit van onze leveranciers. Green Products kan snel schakelen en dat brengt rust in hectische tijden. De samenwerking is zowel doelgericht als plezierig. Wat mij betreft zal dat nog jaren zo blijven.”

Catalogus - NL

Download de Engelstalige brochure