173

Directeur Peter Bak, Corn. Bak, Assendelft:

“Het opkweekresultaat is simpelweg beter”

Veredelings- en vermeerderingsbedrijf Corn. Bak uit Assendelft gebruikt sinds 2008 de kleine paperpot van Green Products. “Het is een hele verbetering ten opzichte van de situatie daarvoor, toen we de zaailingen en vitroplantjes van onze bromelia’s in trays met losgestorte grond zetten”, vertelt directeur Peter Bak. “We krijgen kant-en-klare pluggen met plantgaten aangeleverd. Dat scheelt al een handeling. Minstens zo belangrijk is de hoge en constante kwaliteit van de plugjes. Ze passen perfect in ons geautomatiseerde opkweekproces en het opkweekresultaat is simpelweg beter.”

Prijs/kwaliteit
Aan de overstap ging een meerjarige testfase vooraf, waarin producten van diverse leveranciers zijn beproefd. “Green Products bood de beste prijs/kwaliteitverhouding en dacht goed met ons mee”, vat Bak samen.
Om de kwaliteit van de boorgaten maximaal te waarborgen, werd een machine ontwikkeld door een gespecialiseerd bedrijf. “Deze machine is in overleg in de productielijn bij Green Products geplaatst.”, vervolgt de directeur. “Dat werkt prima.”

Miniplug
Peter Bak noemt de samenwerking met Green Products plezierig. “De lijnen zijn kort en we kennen de mensen die aan de machines staan. Ze hebben een goede affiniteit met ons werk. Ook dat draagt bij aan ons vertrouwen in de samenwerking op langere termijn.”

Op de vraag of hij nog wensen heeft, antwoordt hij: “Een nog kleinere plug dan de 2 cm doorsnee zou ideaal zijn voor zaaigoed. Green Products heeft de ontwikkeling daarvan opgepakt, dus hopelijk gaat die wens binnen afzienbare tijd in vervulling.”

Catalogus - NL

Download de Engelstalige brochure